lauantai 10. syyskuuta 2011

Dolphin has landed !

Kodin kunnostuspuuhat alkaa olla hyvällä mallilla. Koti sijaitsee Nakanossa, vähän Shinjukusta länteen. Se on pieni - keittiö-eteinen ja kaksi makuuhuonetta, mutta täyttää tarkoituksensa. Nakano on lähinnä rauhallisenoloista asuinaluetta, missä kaikkea löytyy pieneen tarpeeseen kätevästi kotikadulta. 

Joka päivä ulkona on noin +30 astetta ja huoneistossa on mahdotonta olla ilman ilmastointia, joka tässä asunnossa löytyy vain toisesta huoneesta. Sovimme Sallan kanssa vaihtavamme huoneita aina kolmen kuukauden välein, jottei kumpikaan joudu olemaan ilman viilennystä/lämmitystä liian kauaa. Mulla on nyt alkuvuoro ilmastointihuoneessa (jossa on myös parveke). 

Alkuun oppii ilmeisesti paljon hyödyllistä arkipäivän sanastoa, kuten "valkaisuaine", "kuivausohjelma", "ilmainen pieni alkupala". Siinä missä kieli virkoaa, lompakko ohenee kaikenlaisista tarvekaluhankinnoista ja pikaruoasta.

En haluais mennä vielä kouluun ja kohdata arkea, mut on varmaan kiva tavata uusia ihmisiä, kun asuntolaelämä ja sen tuoma sosiaalinen turva ei kelvannut.

1 kommentti:

  1. Voi, sonjis, kiva päästä lukemaan seikkailuistanne! Mahtavaa sanastoa olette heti oppineet, tuo "ilmainen pieni aamupala" lienee oleellista osata niin monella kielellä kuin mahdollista. sallan blogin puolella ja ilmoitinkin, että täällä teitä moni ikävöi ja kuvittelee myös näkevänsä katukuvassa... Kai sitä jossain vaiheessa tottuu ajatukseen, että vaikutattekin vähän muissa ympyröissä :) onnea yliopistotielle ja muutenkin toivotan kaikkea kivaa ja upeata! Tuutte varmana pärjäämään just hyvin :)

    VastaaPoista